MENÚ

PASSIÓ PER
L'EDUCACIÓ

“Des de jove, la passió per una educació coherent m'ha dut per un recorregut enriquidor i interessant que m'ha encarrilat a fer allò que més m'agrada: acompanyar a equips de mestres, a les seves escoles, cap a la reflexió i el canvi profund i real d'una escola coherent, al costat dels nens i nenes.”

L'experiència i l'incansable laboratori de recerca en el que he treballat em permet ajudar a fer créixer noves propostes educatives, a acostar-nos a la innovació, a establir un pont entre teoria i pràctica, sempre tenint en compte el context i la realitat de cada escola i el seu equip.

Actualment sóc assessora autònoma a centres escolars i formo part de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, com a formadora durant el curs i com a coordinadora de l'Escola d'Estiu. També imparteixo classes sobre contextos educatius al Màster de Professorat de la UB alhora que acullo grups de nens i nenes fent tallers literaris i de joc, i imparteixo classes a El Planter, espai alternatiu de secundària.

RECORREGUT ACADÈMIC
I LABORAL

Sóc mestra d’Educació Infantil (UB, 2013) i Primària (UNIR, 2017) i he treballat en projectes educatius molt diversos i amb edats ben diferents, ampliant el camp de recerca i creixement professional a partir de les experiències a les escoles on he treballat.

Alguns dels contextos educatius dels que he format part són: estudiant en pràctiques a l’Escola el Martinet de Ripollet, mestra referent i tutora (4—7 anys), mestra especialista d’anglès i de música i moviment de 3—12 anys, i staff residencial a secundària. A l’Escola Ginebró (Llinars), Inwoods Small School, Brockwood (Anglaterra) i El Picot de Colors (Sant Esteve de Palautordera).

A part d’això, he fet voluntariats i he sigut becària de projectes de recerca de la Universitat de Barcelona (CLOD i GRILLO, 2010 – 2013), quel·la d’un agrupament escolta (2011-1014), i de vàries escoles com NAU (Mallorca), Can Manent (Cardedeu), Summerhill (UK). Impulsada per una curiositat innata i el desig d'aprendre i ensenyar, realitzo sovint nombroses visites a projectes educatius molt diversos: El Petit Edén, Moixaina, La Mimosa, El Roure, Fontmartina, Costa i Llobera…, tot mantenint converses amb tota mena de professionals de l’educació.

Per informació addicional sobre mi, pots llegir aquesta entrevista a WOW Woman. (En anglès) ←

“Persones com la Gisela són aquelles que cuiden una idea, un repte, una tasca. […] Ella continua qüestionant-se l'estatus quo i dedica innombrables hores a la recerca, la lectura, recol·lectant, discutint i expandint-se en el seu camp. El somni de la Gisela és aconseguir una vida escolar lliure d'estrés, plena d'escolta compassiva i plans d'aprenentatge creatius per a tots els infants del món.”

Olga Shmaidenko